Om stil te staan bij haar 50e jaar organiseerde Adformatie 15 verschillende Masterclasses. Met Agency Engines mochten we er daar een van geven: ‘Maak je bureau klaar voor de toekomst’. We gaven elk vanuit ons eigen specialisme aan wat onze verwachtingen zijn.

Tegelijk was het de eerste keer dat we met ons vieren (Melanie Butter, Fred Moolhuijsen, Sander Verhof en ik) op het podium stonden, ook daar een op elkaar ingespeeld team. We deelden elk vanuit onze expertise onze blik op de toekomst en hoe bureaus zich daarop zouden kunnen voorbereiden. De inhoudelijke verdeling was als volgt:

- Fred over business en sales strategie in de toekomst
- Melanie over pr-strategie en reputatie in de toekomst
- Sander over business operations in de toekomst
- Ik over positionering en groeistrategie in de toekomst

Het bleek een goed gevulde zaal in Capital C met een fijn publiek en veel interactie. We werden bevraagd door de 20 deelnemers en we stelden het ze na onze presentaties zelf ook vragen. Een interessant middag waarin we niet alleen vooruitkeken, maar ook suggesties deden waar bureaus direct mee aan de slag kunnen. In het kort zijn dit de gedeeld verwachtingen:

- De markt gaat harder groeien dan ooit hiervoor
- Kansen voor blended targeting bij prospects
- Implementatie AI in werkprocessen is key
- Verschuiving in de diensten naar strategie
- Bureaus moeten kiezen, ‘Go big or go niche’
- Breed geïntegreerd met schaal en internationaal
- Of hyper specialisme: focus waar je beste in bent
- Combineren technologie met menselijke creativiteit
- Op orde hebben van data en Business Intelligence
- Investeer de komende tijd in nearshore en offshore
- Belang persrelaties, inzetten op thought leadership
- Bijdragen aan de maatschappij wordt voorwaardelijk

De komende tijd gaan we deze kijk op de toekomst voor bureaus verder uitschrijven in artikelen, dus later meer. Voor nu bedenken we de deelnemers voor de aanwezigheid en participatie en natuurlijk iedereen in de organisatie. - ook voor de lekkere wijn die we afloop kregen. Op naar het volgende event!