Er is geen land dat zich beter profileert dan Nederland bij het Cannes Lions International Festival of Creativity, met de zevende editie van de Embassy of Dutch Creativity, de Nederlandse creatieve handelsmissie. Geweldig om te zien, als mede-initiator, dat dit samenwerkingsverband ieder jaar groter en beter wordt, met Kyra Roest als bevlogen kartrekker.

Het initiatief werd ooit gestart door de organisaties van ADCN | Club for Creativity, Dutch Digital Design, IAA Nederland, Dutch Digital Agencies, Orange Lions en VIA Nederland. Hulde voor Kyra, maar ook voor het team met Bruni Hofman en Leendert Leo Mulder, plus alle partners. Uiteindelijk is dit natuurlijk ook de kracht van Nederland: samenwerken en de krachten bundelen, dan krijg je dingen voor elkaar.

Op de woensdag hadden we met Dutch Digital Design het programmaonderdeel 'The Future of Experiences', waar dentsuACHTUNG! (Christian Mezöfi, Luke Vink), Media.Monks (Vincent Quak) en code d’azur (Dani Polak) interactieve experiences deelden die ze gemaakt hebben of nog aan werken: goede presentaties en een volle bak bezoekers. En natuurlijk manifesteert Nederland zich ook elk jaar weer sterk op het gebied van netwerken, o.a. met de activiteiten van MassiveMusic en Media.Monks - (internationaal 'the hottest party in town in Cannes), SIZZER, JongeHonden | YoungDogs en We Are RA*W.

Ik belandde ook in de live-uitzending bij New Business Radio door Marketing Report vanuit de Embassy of Dutch Creativity in Cannes. Met na mij Sander Van Maarschalkerweerd van SIZZER. Dank voor de invite Bas Vlugt, Peter Wybenga en Ron Lemmens!