De tweede editie van de Embassy of Dutch Creativity, waar ik een van de initiatiefnemers ben, is vandaag aangekondigd. Samen met ADCN, Dutch Digital Agencies, IAA Nederland, Orange Lions, Dutch Digital Design en VEA ondernemen we een handelsmissie naar Cannes Lions. 

Het doel van de missie is om Nederlandse creatieve bedrijven in contact te brengen met internationale business partners, media en talenten en om Amsterdam en Nederland als creatieve hub te profileren, onder de vlag ‘Made in Amsterdam’. 

31 Ambassadeurs
Gisteren hadden we een eerste bijeenkomst bij de ADCN met een groot deel van de ambassadeurs, tot nu toe 31 bureaus: MediaMonks, Ogilvy & Mather Amsterdam, TamTam, Superhero Cheesecake, N=5, Ambassadors, Wefilm, Code d’Azur, BSUR, DigitasLBi, Amp.Amsterdam, Made.For.Digital,, Artbox, New Amsterdam, XXS, Addikt, Smarthouse Films, This Page, DPDK, Wunderman, Mirabeau, Netherlands Film Commissioner, Circus Family, Born05, J. Walter Thompson, Dawn, Energize, Kaliber, Dog and Pony, Boomerang Create en DDB & Tribal Amsterdam.

Net als in 2015 vindt een programma in de cabana van IAA Global plaats, dit jaar verspreid over drie dagen: op woensdag, donderdag en vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur. Iedere dag staat in het teken van een ander thema, in lijn met de categorieën van Cannes Lions: op woensdag Cyber en Innovation, op donderdag Young Talent en op vrijdag Entertainment. De focus van het programma ligt naast inhoud op stunts die het festival verrijken en de mogelijkheid tot netwerken. Daarnaast zijn er activiteiten binnen en buiten het Palais des Festivals.

Nederland op de kaart
Volgens het team achter de missie werd vorig jaar met de eerste editie een klein succes behaald. Op basis van dit succes en de learnings die daaruit volgden, wordt voor deze editie gewerkt aan meer impact en succes voor alle deelnemende bedrijven. 

We zijn nog in gesprek met een aantal bureaus en partners. Op dit moment is er nog beperkt ruimte voor participatie in de handelsmissie. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Kyra, via kyra@umgebun.com.