Een aantal mooie bureaus heb ik de afgelopen tijd kunnen helpen met positionering en communicatiestrategie. In deze post een korte update van opgeleverde projecten, lopende zaken, een aantal evenementen en andere dingen die de afgelopen tijd gebeurden. 

Onder de opdrachtgevers waar ik mijn zes-stappenplan voor positionering en communicatiestrategie in zijn geheel of voor een groot deel mee doorliep waren de bureaus Addikt, Clever Franke en Wink, komende vrijdag volgt de oplevering van het traject voor The Oddshop. Communicatiestrategie deed ik voor ACHTUNG! mcgarrybowen, Cheil, Vruchtvlees en This Page Amsterdam. Lopende positioneringsprojecten zijn voor de bureaus UNITiD, Kokoro en Uselab. En binnenkort starten nog meer nieuwe trajecten voor bureaus.

Door Adobe werd ik eerder dit jaar gevraagd te hebben bij een serie van 3 events over digital en design op locaties in Belgie en Nederland, waarbij ik moderator was. In Living Tomorrow (Brussel) was dat met bureaus als Duval Guillaume, Little Miss Robot en Emakina, In De Rotterdam (Rotterdam) met DPDK, IN10, Studio Dumbar, Mirabeau en in de A’DAM Toren (Amsterdam) met sprekers als Vice, MassiveMusic, Fonk, The Stone Twins en Vodafone.

Naast de business projecten steek ik wat tijd in dingen die bijdrage leveren aan het vak en Nederland: uiteraard met Dutch Digital Design (zie de laatste update in deze post), de Embassy Of Dutch Creativity (zie deze link voor de laatste update) en Digital Dinner Amsterdam. Emerce, Dick Buschman (ACHTUNG! mcgarrybowen) en ik organiseerden Digital Dinner Amsterdam voor het vijfde jaar op rij: een (opnieuw vooraf uitverkochte) avond en diner met 120 senior creatieven en strategen van vooraanstaande digitale bureaus - wat ons betreft de meest geslaagde editie zover: check de foto's, het videointerview met mij en het videoreport hieronder: 

Verder was ik jurylid Company of the Year bij de Dutch Interactive Awards, werd ik lid van de A’DAM&Co club in de A’DAM Toren en ben ik laatst gevraagd voor de Raad van Advies van de Dutch Design Foundation, waaronder de Dutch Design Awards en de Dutch Design Week vallen. En morgen ben ik te gast bij de opname van Timeline, het programma van online video platform 7 ditches TV.