_MG_0566 new ZWW.jpg
bg_MG_0461_editted_01.jpg
_MG_0566 new ZWW.jpg

Over


Over Bert Hagendoorn

SCROLL DOWN

Over


Over Bert Hagendoorn

Ik zet me in voor het verder brengen van Nederlandse creatieve bedrijven. Dat doe ik als specialist op het gebied van merkpositionering en groeistrategie voor creatieve bureaus. Maar ik zet ook Nederlandse bureaus als collectief in het buitenland op de kaart. Zo ben ik oprichter van Dutch Digital Design, mede-organisator van de Embassy of Dutch Creativity in Cannes en initiator van events als Digital Dinner Amsterdam. Ook schrijf ik voor de vakpers en ben spreker en moderator op creatieve events.

 

Specialist voor creatieve bureaus

Ik breng bureaus verder en help ze met de volgende fase van hun bedrijf. Met mijn zes-stappen plan voor positionering en communicatiestrategie, met workshops en begeleiding van brainstormsessies. Dat geeft bureaus focus, richting, strategie, een scherper verhaal, een betere zichtbaarheid bij de juiste doelgroep en uiteindelijk een succesvollere business. Ik heb veel toonaangevende digitale en designbureaus geholpen met hun groeistrategie. 

 

Dutch Digital Design

Daarnaast ben ik oprichter van Dutch Digital Design, het initiatief om digitaal design uit eigen land onder de aandacht te brengen in binnen- en buitenland. We geven het allerbeste digitale werk van Nederlandse ontwerpers en bureaus (en de designmentaliteit daarachter) een podium, via publicaties, pers, sociale media en evenementen. Het initiatief is onderdeel van de branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA). 

 

Creatieve achtergrond

Voordat ik mijn bedrijf begon werkte ik voor Adobe als marketing consultant, waar ik de relaties met de creatieve industrie onderhield, events opzette en communities ondersteunde. Ook was ik vijf jaar voorzitter van de vereniging Adobe User Group Nederland, de grootste Adobe User Group ter wereld met 8000+ leden, creatieve professionals. Daarvoor werkte ik bij Satama FlashFabriek en bureau OER, die later opgingen in LBi Lost Boys. De vijf jaar daarvoor was ik hoofdredacteur van graphic design vakblad Dzone. Voor die tijd was ik art director, multimedia designer, online creatief en grafisch vormgever. En voor mij is het creatieve pad ooit allemaal begonnen met graffiti.

 

Award jury’s

De afgelopen jaren heb ik onder andere in de volgende jury’s gezeten:

Jurylid bij FWA ‘Site Of The Year'
Van 2008 tot en met 2013

Jurylid/voorzitter 'Design'
Van 2004 tot en met 2013

Jurylid ‘Canon Prijs’ (vernieuwing)
In 2010

Jurylid bij Dutch Design Awards
In 2005, 2006 en in 2017

Jurylid ‘Company of the year’
In 2016 en 2017

 
bg_MG_0461_editted_01.jpg

Contact


Samenwerken?

Ontdek wat ik voor jouw bureau kan betekenen.

+31 (0)6 47262644        Contact

Contact


Samenwerken?

Ontdek wat ik voor jouw bureau kan betekenen.

+31 (0)6 47262644        Contact