_MG_8323 zw.jpg
bert_services_page_postionering.jpg
bert_services_page_communcation_01.jpg
bert_services_presentation_01.jpg
bg_MG_0461_editted_01.jpg
_MG_8323 zw.jpg

Introduction


Ik help bureaus met de volgende stap

SCROLL DOWN

Introduction


Ik help bureaus met de volgende stap

Elk bureau moet aan zijn imago werken. Met onderscheidend werk, de juiste positionering en goede exposure. Een sterke positionering is de basis voor alle communicatie:  het zorgt intern voor duidelijkheid en vormt de basis voor externe communicatie en de juiste plek in het hoofd van potentiële klanten. Met andere woorden: het verankert de toegevoegde waarde van het bureau.

Ik help creatieve, digitale en designbureaus om zichzelf op de kaart te zetten. Mijn specialismen zijn positionering en communicatiestrategie. Daarnaast monitor ik de markt, houd ik het creatieve werk dat gemaakt wordt in de gaten en breng ik mensen in mijn netwerk bij elkaar. Ik kijk van buiten naar het bureau en ben bruggenbouwer tussen bureaus, partners en opdrachtgevers.

Eerst bouwen we aan de basis, de positionering. In nauwe samenwerking met het bureau zet ik aan de hand van mijn zes-stappenplan een heldere positionering en communicatiestrategie neer. Meestal volgen bureaus het hele traject en soms bepaalde modules. Bij een volledig traject, wat aan te raden is, lopen we in een aantal dagdelen verspreid over twee maanden de onderstaande stappen door.

 

Diensten

bert_services_page_postionering.jpg

Positionering


Positionering


Positionering

Een sterke positionering is de basis voor alle communicatie: je kunt je bureau pas goed neerzetten als je weet waar je staat en heen gaat. Dat wat je voor klanten doet, is voor jezelf het moeilijkst: je hebt de antwoorden waarschijnlijk zelf, maar ik haal het er samen met jullie uit. Ik bied daarin de structuur en ben tevens klankbord. Om de omschrijving van het bureau zo scherp mogelijk te maken is een goede analyse en strategie essentieel. Dat leidt tot het brand positioning statement, waarin onderscheidende elementen verwerkt zijn zoals de missie, het geloof, de belofte en het bewijs. Om die te definiëren doorlopen we een serie inhoudelijke sessies met vragen.

1. Huidige situatie – Intern en externe analyse van het bureau

2. Doelstellingen – Definitie van wat we willen bereiken

3. Strategie – Positionering en Brand Positioning Statement
 

Deze strategie en positionering vertalen we vervolgens naar een doordachte communicatiestrategie in stap 4, 5 en 6.

bert_services_page_communcation_01.jpg

Communicatiestrategie


Communicatiestrategie


Communicatiestrategie

Als je als bureau weet waar je staat, kun je vervolgens weloverwogen keuzes maken voor de communicatiestrategie. Uiteraard voeren we de aangescherpte identiteit door op de eigen en externe kanalen. Ook nemen we een compleet overzicht door van de mogelijkheden en tools om met het bureau en het beste werk via de juiste kanalen onder de aandacht te komen, zoals social media, de pers, awards en events. In een aantal dagdelen lopen we deze laatste drie stappen door:

4. Communicatie en middelen – Overzicht kanalen en mogelijkheden

5. Acties – Actieplan, to do's en planning

6. Controle – Het monitoren (en bijsturen) van de resultaten

Aan het einde van het proces lever ik een document op met de positionering en communicatiestrategie, klaar om uitgevoerd te worden. Dit document is ook voorzien van een communicatiekalender voor het komende jaar. Na oplevering van het plan kan ik helpen bij het begeleiden van de implementatie, het redigeren van persberichten en het in contact brengen met relevante events, awards en pers. Belangrijk daarbij is dat er binnen het bureau iemand verantwoordelijk gemaakt wordt voor de uitvoering.

bert_services_presentation_01.jpg

Workshops


Workshops


Presentaties en workshops

Ik verzorg ook presentaties en workshops bij bureaus. Deze kunnen gaan over positionering, communicatiestrategie of onderdelen daarvan - zoals het definiëren van een missie en visie, communicatiestrategie, social media, events en awards.

bg_MG_0461_editted_01.jpg

Contact


Interesse in een van mijn diensten?

Neem contact op en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

+31 (0)6 47262644        Contact

Contact


Interesse in een van mijn diensten?

Neem contact op en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

+31 (0)6 47262644        Contact